22-6-2014: Flyboarden met TAG in 2014

Zelf vliegen met de kracht van het water

Op zondag 22 juni organiseert de TAG een nieuwe, unieke, extreme sportactiviteit voor de tienerjeugd van Blixembosch. Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud en houd jij van stoere watersporten, dan moet je dit gewoon meegemaakt hebben!

Flyboarden doe je zo!

Flyboarden doe je zo!

Wat is flyboarden? Als je gaat Flyboarden dan kun je gaan duiken als een dolfijn of vliegen als een superheld. Tijdens het flyboarden kom je op een flyboard te staan. Een flyboard bestaat uit twee schoenen met daarin kleine motoren. Deze motoren zijn met een slang aangesloten aan een jetski. Het water wordt via de slang uit het meer gezogen waarna het vervolgens met hoge snelheid uit de motoren wordt geblazen. Als jij op de flyboard staat kun je zelf de waterkracht van deze motoren regelen. Zodra de basistechnieken redelijk worden beheerst kan de bestuurder enorme sprongen op het water maken. Er sprongen gemaakt worden tot wel 10 tot 12 meter hoog. Het is mogelijk om vooruit en achteruit te springen. Echt alles is mogelijk wanneer je gaat flyboarden! Het klinkt misschien moeilijk en onmogelijk, maar echt iedereen kan Flyboarden! De meeste mensen hebben binnen 3 tot 10 minuten de basistechnieken onder knie. Zie ook http://h-2flow.nl/ en http://www.youtube.com/watch?v=6D8xPIS5L6U.

Iedereen mag 10 minuten zijn flyboard-kunsten laten zien! Naast het flyboarden is er een towable beschikbaar (een banaan die door een jetski wordt getrokken). Ook daar kun je een keer een paar rondjes op proberen te blijven zitten.

De deelnemerseisen zijn een leeftijd tussen 12 en 18 jaar, zwemdiploma A, maximale schoenmaat 46 en maximaal gewicht 120 kg.

Neem zelf een lunchpakket of geld mee voor een versnapering bij Strandbad Nuenen. Twee drankjes zitten bij de prijs inbegrepen.

We vertrekken op 22 juni om 10:00 uur vanaf het Aanschotpark (bij het skatepark) met de fiets naar Strandbad Nuenen. Om ongeveer 16 uur zijn weer terug in Blixembosch.

Wil je graag meedoen, vul dan snel bijgaande strook in en lever deze met het inschrijfgeld tussen 1 juni en 15 juni in bij Roel Linders (Tovermolen 16). De inschrijfkosten zijn 15 Euro voor leden en 30 Euro voor niet-leden.

Er kunnen maar maximaal 40 tieners meedoen aan deze activiteit, dus wees er snel bij, want vol is vol.

_______
Inschrijfformulier:
Naam: _______________________
Adres: _______________________
Geboortedatum: _______________________
Lid: ja/nee
e-mail: _______________________
Telefoonnummer: ________________________

Het inschrijfformulier en het juiste bedrag tussen 1 juni en 15 juni inleveren bij Roel Linders (Tovermolen 16).