Een fantastische Koningsdag 2022

Een fantastische Koningsdag 2022

Na twee coronajaren had het Bestuur van Wijkvereniging Blixembosch al vroeg besloten om op Koningsdag 2022 weer eens heel royaal uit te pakken.

Een zevental vrijwilligers heeft enkele maanden geleden de koppen bij elkaar gestoken en een mooi draaiboek gemaakt voor deze Koningsdag.

In de ochtend werd al druk gewerkt om de toegangsborden van onze wijk en ons Ouvertureplein te versieren terwijl de diverse attracties al werden opgesteld.

Toen het feest om 12.00u losbarstte, was het al gezellig druk en er was al meteen volop animo voor gratis suikerspin, popcorn, ranja en mandarijnen.

Schoorvoetend werden de vele attracties bekeken en weldra was het een drukte van belang op de springkussens en in de schietsalon. Maar de meeste kinderen wilden, aangemoedigd door de ouders, toch heel graag hun kunsten vertonen aan de klimwand wat heus geen sinecure was. Maar desondanks klonk regelmatig de bel ten teken dat het hoogste punt was bereikt.

Gedurende de hele middag stond er dan ook een wachtrij van ongeduldige kinderen voor de klimwand en bij het schminken.

Op het voetbalveld werden wedstrijdjes gespeeld wat ook gold voor de jeu de boules baan.

Bij het zaklopen ontstond er een ware competitie, want alle kinderen wilden de snelste tijd scoren, die uiteindelijk door Naomie werd gehaald in 9,17 seconden.

Diverse enthousiastelingen hadden hun spulletjes voor de vrijmarkt te koop gelegd op een kleedje of tafeltje.

Ook werd er volop genoten van het breakdance optreden door Movement Studios.

Terwijl de kinderen zich volop amuseerden, was het lekker druk rondom de diverse statafels waar de ouders gezellig keuvelden met buurtgenoten onder het genot van een lekker drankje, en dat onder een heerlijk zonnetje.

Kortom, het was een geweldig feest dat ook werd bezocht door heel veel expats uit onze wijk en daardoor een internationaal tintje kreeg.

Het mooiste complimentje dat de organisatie van een jonge moeder mocht ontvangen was: Dit soort feestjes is wat Blixembosch nodig heeft.

Ongetwijfeld begrijpt u dat het Bestuur van Wijkvereniging Blixembosch meer dan voldoende gemotiveerd is om in 2023 weer een fantastisch Koningsdag voor onze wijkbewoners te organiseren.

Herman Coenjaarts

Medeorganisator

    

——————————————————————————————————————————————